Aderare UE

Europarlamentar: Federația Rusă a avut un obiectiv clar, de a încerca să împiedice începerea negocierilor de aderare, inclusiv pentru Republica Moldova

Federația Rusă a avut un obiectiv clar, de a încerca să împiedice începerea negocierilor de aderare, inclusiv pentru Republica Moldova, a declarat la o conferință de presă europarlamentarul Siegfried Mureșan. În același timp, oficialul a subliniat că țara noastră a reușit să iasă din sfera de influență a Moscovei.

„Federația Rusă a avut un obiectiv clar, de a încerca să împiedice începerea negocierilor de aderare inclusiv pentru Republica Moldova, dar și prin toate mijloacele, în special prin poziția Ungariei legate de Ucraina. Totuși, Federația Rusă a eșuat. Vedem o ieșire a Republicii Moldova din sfera de influență. În ultimii doi ani de zile ritmul reformele în a fost mai mare decât oricând, reforme care au fost blocate ani de zile, reforme în justiție, combaterea corupției, combaterea spălării banilor au început într-un ritm bun”, a declarat Siegfried Mureșan.

Amintim că, la 14 decembrie, Consiliul European a decis lansarea negocierilor de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană.

Olga Mînzat

Olga Mînzat

Autor

Citește mai mult