Aderare UE

Cristina Gherasimov, noua ministră pentru Afaceri Europene, a discutat cu șefa diplomației de la București: „România continuă să fie alături de R. Moldova”

Ministra Afacerilor Externe de la București, Luminița Odobescu, a avut o discuție telefonică cu Cristina Gherasimov, noua ministră a Afacerilor Europene Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„Am discutat cu Cristina Gherasimov pentru a o felicita pentru nominalizarea pentru poziția de ministru al afacerilor europene. România continua să fie alături de Republica Moldova în parcursul său către integrarea în UE”, a scris Luminița Odobescu.

La rândul său, Cristina Gherasimov a mulțumit ministrei de la București pentru urările călduroase.

„Mă bucură să continuăm buna noastră colaborare și, într-un efort comun, să parcurgem viitoarele etape ale integrării R. Moldova în Uniunea Europeană. Suntem recunoscători că putem conta pe sprijinul necondiționat al României.”

Amintim că Nicu Popescu și-a anunțat demisia din funcția de viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene. Într-o conferință de presă, Popescu a spus că a făcut anunțul cu „un amalgam de sentimente”, subliniind că alături de președinta Maia Sandu, în guvernele conduse de Dorin Recean și Natalia Gavrilița, cu sprijinul majorității parlamentare a reușit să realizeze o serie de obiective fundamentale.

Portofoliul Ministerului Afacerilor Externe va fi preluat de către actualul vicepreședinte al Parlamentului, Mihai Popșoi, deputat al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Anunțul a fost făcut de către prim-ministrul Dorin Recean la ședința Guvernului. Recean i-a adus mulțumir lui Nicu Popescu pentru contribuția la procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, menționând efortul „excepțional” al echipe de la Externe. Totodată, Recean a anunțat crearea unui nou minister responsabil de domeniul integrării europene. Acesta va fi condus de Cristina Gherasimov, secretar de stat la MAEIE, fosta consilieră pe politică externă a președintei Maia Sandu.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult