Politic

Dorin Recean și Mihai Popșoi, despre resturile de drone găsite în sudul țării: „Nu există riscuri pentru comunitățile locale”

Prim-ministrul Dorin Recean condamnă ferm atacurile recente și nejustificate ale Rusiei împotriva Ucrainei, care au afectat din nou Republica Moldova. Într-o postare pe platforma X, șeful Executivului a precizat că în prezent nu există riscuri pentru localitățile din zona frontierei de stat, iar investigația este în derulare.

Astăzi, fragmente de dronă au fost găsite în partea de sud a Republicii Moldova. Investigația este în derulare. Siguranța publică este asigurată de către autorități și nu există riscuri pentru comunitățile locale”, a scris premierul Dorin Recean.

Și ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, a condamnat atacurile barbare constante ale Rusiei împotriva Ucrainei, care afectează direct țara noastră.

Rămășițele dronei Shahed, găsite astăzi în sudul țării în apropierea graniței, sunt o amintire dură a violenței și distrugerii semănate de Kremlin”, a spus vicepremierul.

Amintim că, fragmente de dronă de tip „Shahed" au fost depistate în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești, informează Poliția de Frontieră. În regiune a fost restricționat accesul. Oamenii legii menționează că nu există riscuri sau pericole pentru comunitățile din zonă, fiind luate toate măsurile de rigoare pentru menținerea siguranței publice.

Citește mai mult