Social

Polițista care a accidentat mortal o femeie la Sîngera, condamnată la patru ani de închisoare

Polițista care, vara trecută, a provocat tragicul accident de la Sîngera, un urma căruia o tânără de 31 de ani a murit, iar fiica și sora ei au fost grav rănite, a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare. Decizia a fost luată de Judecătoria Buiucani. Totodată, șoferița a fost obligată să achite familiei victimelor un prejudiciu moral de 500 de mii de lei. Aceasta ar urma să-și ispășească pedeapsa într-un penitenciar pentru femei de tip deschis.

În timp ce era escortată în sala de judecată pentru a-și afla sentința, tânăra a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor. Avocatul ei susține că aceasta își recunoaște în totalitate vinovăția.

Procurorii au cerut pentru șoferiță șase ani de închisoare pentru omor din imprudență. Instanța a condamnat-o la patru ani.

Familia victimelor, cât și avocații acestora, s-au arătat nemulțumiți de decizie și au anunțat că vor contesta sentința.

Asta nu că e măsură blândă, dar nu e măsură pentru așa infracțiune. De la 6 ani au scăzut la 4, la minim. Unde s-a mai văzut pentru o viață omenească să dai așa termen. O să contestăm, vom lupta, cât am să pot voi merge înainte. - Cum se simte nepoțica? - Cât e la grădiniță, se mai joacă cu copiii, dar când vine acasă o deseanează permanent pe mama”, a spus Svetlana Ursu, mama victimei.

Îmi este foarte greu să comentez o asemenea sentință atunci când acuzatorul a solicitat o pedeapsă redusă, reieșind din faptul că s-a examinat în procedură simplificată. La o asemenea infracțiune și cu așa urmări, nu știu cum am putea comenta. Cu certitudine, o să depunem cerere de apel împotriva sentinței”, a spus Oxana Ivanov, avocată.

Sentința poate fi contestată în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

După ce va fi analizată partea motivatoare a acestei sentințe, urmează să luăm o poziție dacă această sentință va fi sau nu contestată, în partea penală sau în partea civilă”, a anunțat procurorul de caz vadim Gribincea.

Amintim că, tragicul accident s-a produs în vara anului trecut. Potrivit procurorilor, șoferița, care este și fostă angajată a Poliției a urcat în stare avansată de ebrietate la volan și ar fi adormit. La un moment dat, aceasta a lovit din plin trei pietoni care se deplasau pe trotuar.

În urma impactului, o tânără mamă în vârstă de 31 de ani a murit pe loc până la venirea ambulanței. Fiica ei, care avea atunci șase ani, și sora acesteia, de 17 ani, au fost grav rănite în urma accidentului.

Citește mai mult