Social

Alocații majorate pentru mai multe categorii de populație

Trei categorii de cetățeni vor primi alocații lunare de stat mai mari cu 250 de lei, conform unui proiect avizat pozitiv de Guvern. Măsurile de sprijin vor fi aplicate din luna martie 2024 și au scopul de a asigura protecția socială suplimentară pentru unele categorii, a subliniat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

„Protecția suplimentară a unor categorii de populație este un proiect a deputaților Gherman, Marcoci și Grosu. Proiectul prevede majorarea cu 250 de lei a alocațiilor lunar de stat pentru trei categorii de beneficiari. Este vorba de văduve de război, părinții participanților la acțiuni de luptă căzuți la datorie cât și copiii veteranilor de război sau a persoanelor cu dizabilități de pe urma războiului decedate. După majorare, alocațiile lunare vor constitui 1250 de lei, la începutul anului 2023 acestea constituiau 700 de lei”, a declarat Alexei Buzu.

Conform datelor, de alocații majorate vor beneficia aproximativ 470 de persoane. De asemenea, precizăm că un alt proiect aprobat prevede instituirea a două noi categorii de alocații lunare pentru participanții la războiul de pe Nistru din 1992, dar și la acțiunile de luptă din alte state, precum cele din Afganistan. Astfel, veteranii de război decorați cu medalie pentru vitejie și Ordinul „Credință Patriei” vor primi alocații de 150 și, respectiv, 300 de lei.

Ionela Golban

Ionela Golban

Autor

Citește mai mult