Sport

FOTO Bronz pentru Republica Moldova la Campionatul European de tir cu arcul Under 21

Lotul Național de tir cu arcul a cucerit două medalii de bronz la Campionatul European în sală, care a avut loc în orașul Varaždin, Croația. Ambele disțincții au fost aduse de echipele feminine, în concursul rezervat sportivelor sub vârsta de 18 ani, și respectiv, senioare, potrivit Ministerului Educației.

La categoria juniori, echipa feminină a Republicii Moldova, alcătuită din Kasandra Berzan, Nicoleta Clima și Nicoli Streapunina, a dispus în lupta pentru medaliile de bronz de reprezentativa Croației, cu scorul de 6-2.

În competiția rezervată senioarelor, echipa țării noastre, din care au făcut parte Alexandra Mîrca, Nadejda Celan și Varvara Tisliuc, a învins în finala mică reprezentativa Islandei, cu scoul de 5-4.

„Medalia de bronz obținută de echipa Under 21 este o dovadă a muncii asidue și a potențialului ridicat al sportului feminin din Republica Moldova”, se arată într-un mesaj postat pe pagina Clubului Sportiv „Dinamo”.

La masculin, Dan Olaru, Mihai Sadoveanu și Sergiu Sorici s-au situat pe locul 5 în concursul pe echipe. La individual, liderul lotului, Dan Olaru, calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, a ocupat locul 9.

Selecționata Republicii Moldov a evoluat cu 10 sportivi la diferite categorii.

Federația de Tir cu Arcul din Republica Moldova
Sursa: Federația de Tir cu Arcul din Republica Moldova
Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult