Externe

Regiunile Nikolaev și Odesa, atacate cu drone de ruși dinspre Marea Neagră

Forțele de Apărare "Sud" din Ucraina raportează că, în noaptea de marți spre miercuri, rușii au lansat 10 drone de atac dinspre Marea Neagră spre regiunile sudice Nikolaev și Odesa.

„Unitățile de apărare aeriană au respins intens acest atac timp de 1,5 ore", au transmis apărătorii ucraineni. Cele mai multe dintre dronele Shahed au fost distruse deasupra mării: una - în regiunea Nikolaev și celelalte nouă - în regiunea Odesa.

Armata ucraineană mai menționează că resturi de dronă au căzut într-o zonă industrială din Odesa, deteriorând transformatorul unui obiectiv de infrastructură critică.

„A avut loc un scurtcircuit și un incendiu. Pompierii au stins cu promptitudine incendiul, astfel că nimeni nu a fost rănit", au precizat militarii ucraineni.

Între timp, Comandamentul Forțelor Aeriene ale Ucrainei, de asemenea, a transmis că, noaptea trecută, în afară de drone Shahed, rușii au folosit și rachete ghidate antiaeriene S-300. Potrivit Forțelor Aeriene ucrainene, rachetele au fost lansate dinspre zona ocupată a regiunii estice Donețk.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult