Externe

Israelul a efectuat atacuri asupra unor obiective din apropierea Damascului

Israelul a efectuat miercuri atacuri asupra unor obiective din apropierea Damascului, a anunțat Ministerul sirian al Apărării, cel mai recent atac asupra capitalei siriene atribuit armatei israeliene, informează News.ro.

„Inamicul israelian a lansat lovituri aeriene din Golanul sirian ocupat, vizând situri din zona Damascului. Apărarea noastră aeriană a răspuns și a doborât majoritatea rachetelor lansate”, a precizat ministerul într-un comunicat.

Un corespondent la Damasc a auzit explozii puternice urmate de sirenele ambulanțelor.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), un ONG cu sediul în Marea Britanie, care dispune de o vastă rețea de surse în Siria devastată de război, a declarat că loviturile israeliene au ucis doi combatanți pro-Hezbollah și au vizat „situri unde sunt bazate grupuri susținute de Iran, inclusiv Hezbollahul libanez” în două localități din apropierea capitalei.

Atacurile au loc pe fondul creșterii tensiunilor regionale de la începutul războiului dintre Israel și Hamas în Gaza în octombrie 2023.

Loviturile atribuite Israelului s-au înmulțit în Siria de la începutul războiului dintre Israel și Hamasul palestinian în Fâșia Gaza, în octombrie, vizând în principal forțele susținute de Iran, un aliat al președintelui sirian Bashar al-Assad.

Ionela Golban

Ionela Golban

Autor

Citește mai mult