Social

Persoanele decorate cu ordinul „Credință Patriei” vor primi o alocație majorată de 300 de lei

Persoanele decorate cu ordinul „Credință Patriei” vor primi o alocație majorată în valoare de 300 de lei, iar cele distinse cu cruci sau medalii pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova și pentru vitejie în timpul războiului din Afganistan, o alocație în valoare de 150 de lei. Proiectul de lege aprobat în prima lectură are drept scop susținerea financiară a veteranilor, a menționat deputatul PAS, Boris Marcoci.

„Eroismul și curajul de care au dat dovadă, riscând cu propria viață pentru apărarea integrității Republicii Moldova trebuie apreciat semnificativ. Se propune delimitarea persoanelor veterani care au participat la război, care au participat la acțiuni de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, celor care au luptat pe timp de pace, precum și majorarea cuantumului alocației de stat pentru aceștia de la 50 de lei la 150 de lei pentru medalii și, respectiv, de la 100 până la 300 de lei pentru ordine”.

În prezent, alocația pentru persoanele decorate cu ordinul “Credință Patriei” constituie 100 de lei, iar pentru cele decorate cu cruci sau medalii – 50 de lei. Conform datelor statistice, 460 de persoane sunt distinse cu acest ordin, iar peste 1000 - cu titluri onorifice, cruci sau medalii pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult