Sport

Simona Halep obține o victorie importantă la TAS: suspendarea pentru dopaj, redusă la 9 luni

Victorie uriașă pentru tenismena româncă Simona Halep la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Suspendarea de 4 ani pentru dopaj, dictată inițial de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului, i-a fost redusă la 9 luni, transmite Moldova 1.

După audierile din 7-9 februarie, TAS-ul a analizat cazul în tot acest timp și, într-un final, a decis în favoarea Simonei Halep, anulând proba de sânge din pașaportul biologic al româncei.

Verdictul dat de TAS i-a fost comunicat Simonei Halep de către avocatul său, Bogdan Stoica.

Acesta a descris reacția sportivei și explozia de bucurie cu care a întâmpinat verdictul.

„A fost extrem, extrem de fericită, fericire maximă. A fost un chiot de bucurie. E genul emoțional. E foarte greu de crezut că un sportiv ca ea, care a ajuns să se lupte cu întreg sistemul antidoping”.

Menționăm că Halep a declarat de multe ori că substanța interzisă a fost găsită în corpul ei ca urmare a faptului că a consumat un supliment contaminat.

Deoarece suspendarea tenismenei a început din octombrie 2022, atunci când ea a fost depistată cu roxadustat, Halep poate reveni la turnee în cel mai scurt timp. Ea ar putea juca la turneul de la Miami, care se va desfășura între 19 și 31 martie.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult