Social

Percheziții matinale la Aeroport. CNA cercetează 7 inspectori vamali și persoane fizice pentru mită de până la 1000 de dolari

În această dimineață, ofițerii CNA au efectuat 16 percheziții la Aeroportul Internațional Chișinău, într-o cauză penală pornită pe faptul comiterii infracțiunii de corupere pasivă și corupere activă. Acțiunile de urmărire penală au vizat domiciliile, birourile de serviciu și mijloacele de transport ale persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunilor – inspectori vamali ai Postului Vamal de la Aeroportul Internațional Chișinău și persoane fizice.

cna.md
Sursa: cna.md

Potrivit CNA, inspectorii vamali sunt bănuiți că ar fi pretins și acceptat mijloace bănești de la pasageri în sume cuprinse între 50 și 1000 de dolari pentru a permite acestora să introducă sau scoată bunuri în/din Republica Moldova, ocolind procedurile de achitare a taxelor în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

În urma perchezițiilor, trei inspectori vamali au fost reținuți pentru 72 de ore, iar alți 4 inspectori vamali sunt cercetați în stare de libertate.

Acțiunile de urmărire penală continuă sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău. De asemenea, Serviciul Vamal a acordat suport în documentarea cazului.

„Persoanele care urmăresc un alt interes, în detrimentul celui public, exercitat în mod onest și conform legii, nu-și au locul în autoritatea vamală, iar în acest sens, vor fi depuse eforturi suplimentare și va fi intensificată conlucrarea cu instituțiile de resort, în scopul identificării și contracarării situațiilor de corupție din cadrul Serviciului Vamal”, se arată în mesajul conducerii Serviciului Vamal.

Știre inițială:

Ofițerii Centrului Național Anticorupție efectuează percheziții la această oră la Aeroportul Internațional Chișinău. Acțiunile au loc într-un dosar de corupție. Informația a fost confirmată pentru Radio Moldova de șefa Serviciului de presă al CNA, Angela Starinschi.

Potrivit sursei, deocamdată nu este reținută nicio persoană. Cu detalii vom reveni.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult