Social

126 de agricultori au depus cereri pentru Creditul Agricol de Urgență

Într-o lună de la lansarea Creditului Agricol de Urgență, au fost recepționate 126 de cereri de la agricultori. Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), 118 cereri au fost deja aprobate.

Potrivit sursei citate, programul, care prevede acordarea de credite în valoare de până la 500 de mii de lei fiecărui solicitant, a înregistrat până acum o cerere totală de aproximativ 40 milioane de lei.

Amintim că, agricultorii micro și mici care cresc cereale pot obține credite cu o valoare maximă de 500.000 lei, fiind garantate de stat în proporție de 90%. Instrumentul poate fi accesat inclusiv de către cei a căror credite sunt plasate în categoria substandard, conform prevederilor BNM.

Pentru a beneficia de acest credit, „agricultorii trebuie să se adreseze băncilor comerciale, iar ulterior solicitările acestora sunt evaluate conform procedurilor individuale ale băncii. Solicitarea garanției de stat se realizează, la fel, prin intermediul băncilor”, precizează MAIA într-un comunicat de presă.

Creditul agricol va fi disponibil și operațional până la data de 31 mai 2024.

Citește mai mult