Social

Număr mare de copii înregistrați în clasa întâi. În unele instituții de învățământ cererea este mai mare decât oferta

Rezultatele primei etape a înscrierii copiilor în clasa I în instituțiile de învățământ vor fi anunțate pe 30 mai. Anunțul a fost făcut de șeful-adjunct al Direcției Generală Educație, Tineret și Sport din capitală, Andrei Pavaloi, în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei. Potrivit acestuia, până în prezent au fost depuse 6 406 de cereri din cele 10 409 de locuri planificate.

Cu referire la instituțiile care deja au un număr mai mare de solicitări comparativ cu numărul planificat, dacă săptămâna anterioară am avut opt instituții, la ziua de azi avem 14 instituții. Chiar dacă au fost înregistrate mai multe cereri, acest lucru nu înseamnă că aceste instituții nu vor avea etapa a doua. În conformitate cu regulamentul în vigoare în prima etapă vor fi acceptați spre înmatriculare doar acei elevi care sunt din districtul instituției și care au împlinit vârsta de șapte ani, până la 1 septembrie. Ceilalți elevi care vor împlini vârsta de șapte ani după 1 septembrie din district vor fi transferați pentru etapa a doua”, a declarat Andrei Pavaloi.

De asemenea, șeful-adjunct al Direcției Generală Educație, Tineret și Sport a spus că în capitală există instituții de învățământ în care nu au fost înregistrate nici o cerere. Este vorba de școlile auxiliare.

Tradițional, cererile în aceste instituții sunt depuse pe parcursul etapei a doua”.

Precizăm că a doua etapă de înscriere în clasa I va începe pe 3 iunie și va dura până pe 17 iunie.

Amintim că de la 1 aprilie, în municipiul Chișinău a început prima etapă de înscriere a copiilor în clasa I-a pentru anul de învățământ 2024-2025 și va dura până pe 24 mai.

Astfel, în cele aproape 140 de instituții de învățământ publice și private din capitală, este preconizată înscrierea în clasa I, a 10 409 copii, cu 309 mai mulți față de anul curent de studii.

Citește mai mult