Social

Alerta cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău a fost falsă

UPDATE Alerta cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău a fost falsă. Aerogara și-a reluat activitatea în regim normal. Informația a fost confirmată pentru Teleradio Moldova de către purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi.

Sectorul Poliţiei de Frontieră Aeroportul Internaţional Chişinău
Sursa: Sectorul Poliţiei de Frontieră Aeroportul Internaţional Chişinău

Știrea inițială:

Aeroportul Internațional Chișinău e din nou în alertă. O persoană neidentificată a anunțat că în aerogară s-ar afla explozive. Informația a fost confirmată pentru „Teleradio-Moldova” de către purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi.

„Serviciile specializate MAI sunt la fața locului, realizează verificări. După procedură, călătorii și personalul aeroportuar sunt evacuați din Aeroport”, a comunicat Raisa Novițchi.

Amintim că în weekendul trecut, Aeroportul Internațional Chișinău a fost vizat de două alerte cu bombă. Un apel la 112 a parvenit sâmbătă seara, iar altul - duminică după amiază. După cea de-a doua alarmă cu bombă, un avion de pe ruta Londra-Chișinău a fot nevoit să aterizeze de urgență pe Aeroportul din Iași. Toți cei 220 de pasageri ai aeronavei și membrii echipajului au fost evacuați și transportați cu un autocar către Chișinău.

În urma verificărilor specializate, ambele alerte s-au dovedit a fi false, iar Aeroportul din Chișinău și-a reluat activitatea în regim normal. În ambele cazuri au fost pornite cauze penale, pentru comunicarea mincinoasă despre un act de terorism.

Deocamdată, nu au fost identificate persoanele care au comunicat despre aceste alerte.

Între timp, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a declarat la Radio Moldova că autorii alertelor false cu bombă au trecut la o altă formă de a le anunța pentru a epuiza la maxim instituțiile statului. Potrivit lui, scopul este de a destabiliza și perturba securitatea țării.

Conform legislației, persoana care a făcut apeluri false riscă amendă de până la 42,5 mii de lei, muncă în folosul comunității sau închisoare de până la doi ani.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult