Sport

Premieră: Petrocub Hîncești – noua campioană a Republicii Moldova la fotbal

Petrocub Hîncești este noua campioană a Republicii Moldova la fotbal. Hînceștenii au cucerit titlul cu o etapă înainte de finalul competiției. Echipa antrenorului Andrei Martin avea nevoie de victorie în meciul din deplasare cu Milsami Orhei, însă nu a reușit decât o remiză, scor 1:1. De pasul greșit al hânceștenilor nu a putut profita Sheriff Tiraspol, care a pierdut în deplasare în fața echipei Zimbru Chișinău cu scorul de 0:2.

„Felicitări, FC Petrocub Hîncești - noua campioană la fotbal a țării. După 2014, titlul de campion revine pe malul drept al Nistrului. Mult succes în cupele europene!”, a scris ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, pe rețelele de socializare.

Cu o etapă până la final, Petrocub are 21 de puncte. Datorită victoriei cu Sheriff, Zimbru a urcat pe locul doi cu 17 puncte, însă nu o mai poate devansa pe formația lui Andrei Martin.

Menționăm că Sheriff a fost campioana ultimelor 8 ediții ale Superligii.

Ultima etapă din Superliga se va desfășura pe 18 mai: Dacia-Buiucani va găzdui pe Milsami, Sheriff - pe CSF Bălți, iar Petrocub - pe Zimbru.

Ecaterina Arvintii

Ecaterina Arvintii

Autor

Citește mai mult