Justiție

Judecătoarea Tatiana Răducanu a demisionat din ambele comisii de vetting

Judecătoarea Tatiana Răducanu a anunțat că demisionează din funcția de membră a celor două comisii de vetting. Anunțul a fost făcut de către președinta comisiei juridice, numiri și imunități, Veronica Roșca.

„În adresa Comisiei Juridice, Numiri și Imunități a parvenit cererea de demisie din calitatea de membră din ambele comisii de vetting a Tatianei Răducanu. Indiferent cât de tare se opun corupții din sistem, procesul de evaluare a integrității procurorilor și judecătorilor va continua”, a scris Veronica Roșca pe Facebook.

Menționăm că demisia a urmat după ce presa a scris despre un mesaj, care ar fi fost expediat de către șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin procurorilor, judecătorilor și membrilor societății civile, care nu au promovat pre-vettingul. În scrisoare se menționează că Procuratura Anticorupție ar fi inițiat recent o investigație pe presupuse acte de corupție, în cadrul căreia a apărut o suspiciune că un actual membru al Comisiei Pre-Vetting, Tatiana Răducanu, este apropiată și a acționat în interesele lui Veaceslav Platon și lui Aureliu Colenco, actualul avocat principal care reprezintă interesele lui Ilan Șor.

Tatiana Răducanu este și membru al Consiliului Suprem de Securitate și al Comitetul Consultativ Independent Anticorupție de la Președinție, fiind promovată de către Maia Sandu.

Solicitată pentru un comentariu de jurnaliștii de la Teleradio-Moldova, secretara comisiei Pre-vetting Elena Prohnițchi a menționat că nu a primit nici cererea de demisie a Tatianei Răducanu, nici pretinsa scrisoare a Veronicăi Dragalin.

„Noi nu am primit nimic, nu am primit nici cererea de demisie a doamnei Răducanu. Respectiv, cererea a fost depusă la Comisia juridică a Parlamentul și deja Comisia urmează să decidă dacă acceptă demisia doamnei Răducanu. Deocamdată, până nu o acceptă, noi suntem în componența de cinci membri”, a declarat Elena Prohnițchi. Ea a mai spus că în cazul în care cererea de demisie va fi acceptată Comisia parlamentară, Comisia Pre-vetting va fi funcțională și în componența de patru Tatiana Răducanu este și membru al Consiliului Suprem de Securitate și al Comitetul Consultativ Independent Anticorupție de la Președinție, fiind promovată de către Maia Sandu.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult