Social

LIVE Ședința Guvernului // Proiectul de hotărâre privind alocarea mijloacelor financiare pentru fermierii din raionul Dubăsari, pe ordinea de zi

Membrii Cabinetului de Miniștri se întrunesc într-o nouă ședință. Pe agendă figurează 13 subiecte. Printre acestea este hotărârea ce vizează compensarea parțială a cheltuielilor suportate de proprietarii terenurilor agricole amplasate după traseul Râbnița - Tiraspol.

Guvernul urmează să aloce două milioane de lei Consiliului raional Dubăsari pentru compensarea parțială a cheltuielilor suportate de proprietarii terenurilor agricole amplasate după traseul Râbnița - Tiraspol, ca urmare a plăților ilegal aplicate la trecerea prin posturile neautorizate de control.

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, va prezenta Proiectul de hotărâre pentru inițierea negocierilor asupra Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Potrivit proiectului, țara noastră va beneficia de o finanțare de 50 de milioane de dolari pentru îmbunătățirea eficienței energetice în diverse sectoare ale economiei moldovenești, contribuind semnificativ la sustenabilitatea energetică a țării.

Tot astăzi, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va propune să fie aprobat Regulamentul privind introducerea în Republica Moldova și comercializarea hameiului și a produselor din hamei.

De asemenea, va fi examinat subiectul privind ratificarea Acordului dintre Republica Moldova și Regatul Spaniei despre recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor de conducere.

Iar Ministerul Infrastructurii va solicita aprobarea Regulamentului privind regimul de muncă al echipajului navei. Acesta interzice munca în timpul nopții pentru angajații cu vârsta sub 18 ani și nu permite angajarea, recrutarea sau munca persoanelor sub 16 ani.

Citește mai mult