Social

Chișinău: Străzi inundate și copaci doborâți la sol, în urma ploii

În urma ploii torențiale din seara zilei de miercuri, pe teritoriul municipiului Chișinău au fost înregistrate cazuri de arbori rupți, crengi căzute la pământ și străzi inundate. Cea mai mare cantitate de precipitații s-a înregistrat în sectorul Buiucani.

chisinau.md
Sursa: chisinau.md
chisinau.md
Sursa: chisinau.md

Totodată, pe parcursul zilei de astăzi, angajații serviciilor municipale gospodărești vor fi implicați și la curățarea gurilor de scurgere a apelor pluviale, înlăturarea arborilor rupți, salubrizarea căilor de acces sau curților blocurilor de locuit, precum și remedierea situațiilor de avarie a rețelelor de iluminat public și sisteme de semaforizat, anunță Primăria municipiului Chișinău.

În ultimele două zile, responsabilii municipali au fost prezenți în toate sectoarele capitalei, pentru salubrizarea zonele afectate de vânt și ploi, măsuri care vor continua, în cazul altor eventuale probleme asemănătoare.

chisinau.md
Sursa: chisinau.md
chisinau.md
Sursa: chisinau.md
chisinau.md
Sursa: chisinau.md

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a transmis pentru zilele de 28 și 29 mai avertizare Cod Galben de ploi abundente, izolat averse puternice cu descărcări electrice.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice urmare a condițiilor meteo, locuitorii capitalei sunt îndemnați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04 sau să sune la numărul unic de urgență 112.

Rodica Mazur

Rodica Mazur

Autor

Citește mai mult