Justiție

„Vor fi rugați politicos să elibereze clădirea”. Igor Grosu anunță că a fost identificat un nou sediu pentru Procuratura Anticorupție

Un nou sediu pentru Procuratura Anticorupție a fost identificat, a anunțat președintele Parlamentului, Igor Grosu, într-o emisiune la TV8. Oficialul a precizat că locația se află în centrul capitalei, exact cum dorea Procuratura Anticorupție, însă nu a dezvăluit despre ce clădire este vorba.

S-a găsit un birou, va fi în centru. Nu știu dacă a fost deja anunțat public, dar din câte știu eu au găsit deja. Sediul este ocupat de o altă instituție, însă angajații acesteia vor fi rugați politicos să elibereze clădirea. Ei bine, colegii de la procuratura anticoruptie, ei deja stiu, probabil pentru că fără ei nu ar fi poate fi luată acestă decizie. Ei bine, să iasă guvernul și să explice. O problemă s-a rezolvat. Această problemă nu a fost un motiv pentru mine pentru a împiedica PA să nu-și facă treaba bine, declară președintele Parlamentului Igor Grosu.

Între timp, ministra Justiției, Veronica Mihailov Moraru, a afirmat la emisiunea „La 360 de grade” de la Radio Moldova că încercările de identificare a unui nou sediu pentru Procuratura Anticorupție sunt încă în desfășurare, cu termen limită până la sfârșitul lunii iunie.

Suntem în discuție cu Direcția Administrarea Clădirilor și cu Cancelaria de Stat. Ne-au fost oferite mai mult de 10 opțiuni. În momentul de față, nu pot să vă spun care sunt opțiunile disponibile, deoarece este vorba despre faptul că trebuie să aibă peste 1200 m². Am anticipat că nu va fi atât de ușor de găsit și, de aceea, anterior, venisem cu propunerea ca termenul de intrare în vigoare pentru găsirea ediului să nu fie 1 martie, ci 1 septembrie, fiindcă nu este atât de ușor să găsești un sediu mai în centrul orașului, cu anumite metraje și cerințe, dar sunt optimistă că vom găsi până la urmă, deoarece este și un angajament comun, susține ministra Justiției, Veronica Mihailov - Moraru.

Amintim că, în februarie curent, Procuratura Anticorupție și-a mărit numărul de angajați cu 54 de unități, ajungând astfel la 198 de persoane. În prezent, angajații Procuraturii Anticorupție își desfășoară activitatea în clădirea Centrului Național Anticorupție. Planul național de deoligarhizare, adoptat în decembrie 2023, prevede că Procuratura Anticorupție trebuie să fie dotată cu un nou sediu.

Cristina Popescu

Cristina Popescu

Autor

Citește mai mult