Justiție

Sergiu Caraman este noul președinte al CSM

Sergiu Caraman a fost ales președinte al Consiliului Superior al Magistraturii pentru un termen de doi ani. Pentru candidatura acestuia au votat șapte membri al CSM.

Stimați colegi, vă mulțumesc pentru votul de încredere acordat. Un vot care îmi dă speranța, îmi dă puterea să merg înainte. În perioada respectivă, de un an de zile, am demonstrat întregii societăți că Consiliul Superior al Magistraturii este puternic. Noi trecem printr-o perioadă când încă ne formăm ca și colectiv, dar sunt sigur că după aceasta o să reușim să livrăm atât societății, cât și sistemului judecătoresc rezultate care vor fi apreciate la justa valoare. Eu vă mulțumesc pentru încredere”, a spus Sergiu Caraman după ce a fost ales președinte al CSM.”, a declarat Sergiu Caraman.

Menționăm că la concursul pentru funcția de președinte al CSM au participat președintele interimar al CSM, Sergiu Caraman și membrul CSM Aliona Miron.

Amintim că, în data de 1 iulie, procedura de alegere a președintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost amânată, după ce anterior, membrii CSM Ion Guzun și Vasile Șchiopu și-au retras candidaturile din concursul de ocupare a funcției de Președinte al CSM, fără a explica motivul.

Sergiu Caraman a deținut interimatul la șefia CSM din iulie 2023.

Potrivit Legii cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii, președintele Consiliului Superior al Magistraturii este ales prin vot secret, pentru o perioadă de doi ani, cu votul majorității membrilor Consiliului și își exercită activitatea pe bază permanentă.

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii nu poate fi reales.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult