Economic

Afacerea inedită a doi antreprenori care dau dovadă de curaj și perseverență

Afacere deosebită și o poveste demnă de urmat - este vorba despre prima crescătorie de carne de curcan din Republica Moldova. Antreprenorii spun că nu le-a fost ușor să-și fac loc pe piață, întrucât era suprasaturată de importatori pe acest segment. Au ajuns chiar în prag de faliment, dar nu au renunțat la afacere.

Frații Carasucenco și prietenul lor Teodor Valuță au inițiat afacerea acum cinci ani.

Am aflat, de fapt, din ceva surse, că în Republica Moldova nimeni nu se ocupă cu creșterea cărnii de curcan. Practic era doar import de carne de curcan și am luat decizia să o facem noi. În scurt timp, ne-am confruntat cu anumite probleme și anume că nu aveam unde abatoriza păsările și piața de desfacere nu era bine stabilită. Pentru noi era o mare bucurie, când în prima săptămână am vândut 10 curcani, pe urmă tot progresam”, spune antreprenorul Ruslan Carasucenco.

Am ajuns la o datorie de două milioane de lei aproape, dar vânzări nu făceam nimic. Au fost iarăși credite, gajat mașini, casă, tot am gajat. Când deja am început a vinde la 50 de curcani pe săptămână, 100, parcă încet, încet, ne-am mai pus pe roate să mai achităm din datorii”, afirmă Teodor Valuță.

Antreprenorii spun că astăzi afacerea se dezvoltă bine. Au deja clienți fideli, iar carnea de curcan poate fi găsită în magazine.

Un curcan trebuie hrănit minimum patru luni ca să-l putem tăia, să-l vindem. Un curcan cu vârsta de 25 de săptămâni până acum cred că a consumat vreo 80 de kilograme de furaje și are 27 de kilograme”, a menționat Teodor Valuță.

Un reportaj mai amplu la acest subiect urmăriți duminică, de la ora 11:45, la emisiunea „Pământ și Oameni".

Citește mai mult