A fost lansat „Imnul credinței”, al 13-lea album al Ansamblului „Plăieșii”

Înalță spre ceruri melodii de inspirație religioasă, atât de binevenite în aceste vremuri. Ansamblul etnofolcloric „Plăieșii”, în frunte cu maestrul Nicolae Gribincea, a lansat miercuri albumul „Imnul credinței”. Piesele sunt dedicate sărbătorilor pascale, pe versuri care au rezistat în timp.
Vocile tinerilor din Ansamblul „Plăieșii” au răsunat la unison, cu smerenie și inspirație divină, la interpretarea cântecului „Imnul Credinței”.

„Aceste piese cu un motiv religios au o frumusețe aparte. E vorba de lumină, e vorba de Dumnezeu, este vorba de credință, de tot ceea ce este frumos”, spune Sergiu Teleba, membru al formației „Plăieșii”.
Albumul include 24 de piese pe versuri de Ioan Iacob Hozevitul, Mihai Eminescu, Vasile Alecsandri și Iulian Filip. Melodiile au fost scrise de maestrul Nicolae Gribincea.

„Am încercat să le îmbrăcăm în armonii înălțătoare pentru a încerca să ne apropiem cât mai aproape de sentimentul acesta al credinței”, spune conducătorul artistic al „Plăieșilor”.
„Veșnicia s-a născut la sat, acolo găsim frumosul de altădată. Fac un lucru extraordinar de mare, pentru că aduc atâta dulceață, blândețe, amintire, trăire”, constată protoiereul Ioan Ciuntu.
„Sunt cântece care au rezistat. Sunt texte care au sfințenie, rostire, au sfințenia suferinței. Sunt texte preluate și care au rezistat în timp, în niște vremuri foarte grele, adică știind foarte bine că am avut biserici închise, am avut practic cuvinte interzise”, a menționat poetul Emilian Galaicu-Păun.

„Imnul Credinței” este cel de-al 13-lea album al Ansamblului „Plăieșii”. Melodiile incluse vor răsuna la concertele și festivalurile pascale. Iar pe 1 mai, „Plăieșii” vor evolua cu un spectacol de muzică religioasă la Barcelona.