Social

Toți chișinăuienii sunt aprovizionați cu apă, susțin autoritățile municipale

Toți chișinăuienii au apă la robinete, iar la această oră echipe de tehnicieni se află în teren pentru a verifica dacă nu a avut de suferit rețeaua de distribuție a apei după deconectarea de joi a punctelor de comandă ale „Apă-Canal Chișinău” la energia electrică. Despre aceasta a declarat viceprimarul capitalei, responsabil de domeniul locativ-communal, Irina Gutnic.

„Deci, la momentul actual, toții locuitorii sunt aprovizionați cu apă. Echipele tehnice verifică toate locurile de consum, dacă nu sunt careva deranjamente, scurgeri, dacă nu a fost afectată rețeaua. Au fost careva defecțiuni pe interiorul blocului, s-au defectat câteva corpuri de iluminat, careva electrocasnice, nesemnificativ, dar oricum e cu impact. Restabilim acum”, a menționat Irina Gutnic.

Amintim că joi, 2 februarie, Premier Energy a deconectat de la curentul electric câteva puncte de comandă, dar și blocul administrativ al „Apă-Canal Chișinău”.

Întreprinderea a fost reconectată la energia electrică până marți, 7 februarie. O decizie în acest sens a fost luată joi seara după discuțiile dintre reprezentanții „Apă-Canal Chișinău” și Premier Energy.

Primarul capitalei Ion Ceban a declarat că chișinăuienii ar putea rămâne fără apă din cauza deconectării a „Apă-Canal Chișinău” de la energia electrică. În luna noiembrie Consiliul municipal Chișinău a votat pentru majorarea tarifelor la apă și canalizare de la 11 lei, la aproximativ 23. Agenția Națională pentru Reglementare Energetică a aprobat însă o creștere mult mai mică a tarifelor.

Între timp, furnizorul de energie electrică a deconectat câteva sedii ale „Apă-Canal Chișinău” și a anunțat că va continua deconectările, din cauza unor datorii de circa 69 de milioane de lei.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult