Politic

Deputat PAS: Învestirea noului Guvern ar putea avea loc marți. Majoritatea actualilor miniștri vor rămâne în funcție

Învestirea noului Guvern ar putea avea loc, mâine, iar majoritatea actualilor miniștri vor rămâne în funcție, susțin deputații fracțiunii PAS din Parlament. Potrivit experților politici de la Chișinău, prin resetarea garniturii guvernamentale, președinta își consolidează echipa care o va ajuta să obțină succes la prezidențiale, susțin experții. Potrivit experților vor fi schimbați ministrul Justiției, Infrastructurii, Economiei și Finanțelor.

Majoritatea miniștrilor din Guvernul condus de Natalia Gavrilița se vor regăsi în noul cabinet de miniștri în frunte cu Dorin Recean, iar marți, 14 februarie, ar putea avea loc învestirea în Parlament, a declarat pentru Radio Moldova, deputatul PAS, Radu Marian.

„Suntem acum la discuții, consultări, procesul e la final, în următoarele zile vom anunța decizia. Guvernul nou învestit va lucra în baza priorităților guvernului Gavrilița”, afirmă Radu Marian.

Și politologul Anatol Țăranu susține că mai bine de jumătate din actualii miniștri vor rămâne în guvernul condus de Dorin Recean, iar în opinia sa vor fi schimbați ministrul Justiției, ministrul Infrastructurii și Finanțelor. Totodată, analistul politic menționează chiar dacă guvernarea își dorește să învestească noul guvern, sunt proceduri democratice, cum ar fi discuția în comisiile parlamentare, care nu trebuie omise, pentru a nu lovi din start în imaginea Guvernului.

„Eu cred că va fi păstrată o parte din vechea componență a Guvernului, este vorba de politica externă, reintegrarea Republicii Moldova, mă refer la Oleg Serebrian, probabil Ministerul Apărării, vor fi nominanți noi la ministerul care a fost condus de Andrei Spînu, este foarte probabil că acolo va interveni restructurarea ministerului, vor fi divizate anumite domenii, vor fi schimbări și la Ministerul Justiției, probabil că la Ministerul Finanțelor. Este nevoie de o modificare substanțială”, a spus Anatol Țăranu.

Amintim, Guvernul Gavrilița a plecat în demisie vineri, 10 februarie, după un an și jumătate de guvernare, explicând că Republica Moldova intră într-o nouă fază în care prioritatea este securitatea. Două ore mai târziu, președinta Maia Sandu l-a desemnat la funcția de premier pe consilierul prezidențial pe securitate, Dorin Recean.

Ionela Golban

Ionela Golban

Autor

Citește mai mult