Politic

„Un element de operațiune psihologică”. Ministerul Apărării comentează declarațiile Moscovei privind eventualele provocări în stânga Nistrului

Declarațiile Ministerului rus al Apărării despre eventualele provocări ale Ucrainei în regiunea transnistreană reprezintă mai degrabă un element de operațiune psihologică decât intenții reale. Afirmația a fost făcută de secretarul de stat de la Ministerul Apărării, Valeriu Mija, în cadrul emisiunii „Spațiul Public” de la Radio Moldova. Oficialul a remarcat, însă că autoritățile statului trebuie să monitorizeze atent situația și să fie vigilenți.

„Populația trebuie să conștientizeze că în Ucraina se desfășoară un an război clasic. Un element al acestui război sunt operațiunile psihologice. Instituțiile statului trebuie să fie vigilente, să monitorizeze acest subiect (…).”.

Valeriu Mija a mai precizat că Federația Rusă obișnuiește să facă astfel de declarații destul de des, însă Ministerul rus al Apărării vine cu o asemenea avertizare pentru prima dată.

„Din punct de vedere sistemic noi monitorizăm să vedem efectul și cât este de adevărată intenția și capabilitățile. Evident, că nu trebuie să le ignorăm, dar noi nu trebuie să fim naivi, să le privim ca niște elemente romantice. De aceea noi suntem vigilenți și în stare de anumite acțiuni în caz că se va întâmpla. Dar la moment reprezentații Ministerului Apărării consideră că este mai mult un element de operațiune psihologică decât intenții reale. Totodată, noi monitorizăm cu atenție”, a accentuat secretarul de stat.

Amintim că în această dimineață, Ministerul rus al Apărării a afirmat că Ucraina ar pregăti o provocare armată în regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Pe de altă parte Chișinăul nu confirmă informația difuzată, îndemnând cetățenii la calm și să urmărească sursele oficiale și credibile ale țării.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult