Justiție

Președintele raionului Edineț, Nicolai Melnic, condamnat pentru huliganism

Președintele raionului Edineț, Nicolai Melnic, a fost găsit vinovat și condamnat penal pentru huliganism. Funcționarul a fost amendat cu 550 unități convenționale, echivalentul sumei de 27 500 lei, prin decizia Judecătoriei Edineț, sediul centru, din 10 iunie. Contactat pentru o reacție, alesul local a refuzat să discute cu jurnaliștii „Teleradio-Moldova”. Reprezentanții Consiliului raional Edineț au declarat că Melnic va face declarații atunci „când va fi pregătit”.

moldovacurata.md
Sursa: moldovacurata.md

Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, președintele raionului Edineț ar fi acționat „cu agresivitate”, fără motive întemeiate, față de o femeie în vârstă de 28 de ani. Mai exact, acesta a fost acuzat și găsit vinovat că o îmbrâncit tânăra și i-a aplicat o lovitură cu palma peste mână, astfel cauzându-i dureri fizice și, în consecință, deteriorându-i telefonul mobil.

Victima a declarat că a încerca să înregistreze cu telefonul mobil faptul că la volanul automobilului de serviciu în care se afla funcționarul era o persoană care nu face parte din personalul instituției.

Incidentul a avut loc, potrivit Procuraturii Generale, pe 5 iulie 2023, într-un loc public.

Nicolai Melnic a pledat nevinovat, solicitând să fie achitat.

Jurnaliștii „Teleradio-Moldova” l-au contactat pe funcționar pentru o reacție. Acesta nu a răspuns apelurilor. Reprezentanții Consiliului raionul Edineț au precizat că Melnic va răspunde la întrebări și va veni cu o reacție atunci când „va fi pregătit”.

De precizat că sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel, în termen de 15 zile, la Curtea de Apel Bălți.

Ecaterina Arvintii

Ecaterina Arvintii

Autor

Citește mai mult