Social

Guvernul promite soluții pentru restanțele salariale ale angajaților CFM

Guvernul și administrația de la Calea Ferată din Moldova caută soluții pentru ca angajații CFM să își primească salariile la timp. Declarația a fost făcută pentru Teleradio-Moldova de purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă. Precizarea a fost făcută după ce Confederația Națională a Sindicatelor a cerut premierului Dorin Recean să intervină în soluționarea problemei restanțelor salariale de la Calea Ferată din Moldova. Asta după ce peste 5300 de angajați ai întreprinderii de stat nu și-au primit salariile încă din luna aprilie.

Noi nu am primit salariul din luna aprilie. Au trecut 4 luni și nici vorbă de salariu. Calea Ferată nu are bani, iar asta va dura. Noi suntem la autofinanțare, întreprinderea este de stat, dar statul nu ne ajută. Statul ne neglijează, la Calea Ferată nu se atrage nici o atenție. Avem credite la bănci, ne împrumutăm. Pe timp de vară facem față cheltuielilor, dar dacă vine iarna nu știm ce o să facem. Eu achit 4 mii de lei pentru căldură”, a relatat Daniel Vodă.

Amintim că, anterior, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că CFM se confruntă în continuare cu grave probleme economice, iar autoritățile iau în calcul reducerea numărului de angajați în procesul de reformare a întreprinderii.

De menționat că, la începutul lunii iunie, conducerea CFM a anunțat că datorează angajaților peste 70 de milioane de lei. Întreprinderea exclude contractarea unui credit pentru salarii și se angajează să adune bani din vânzarea fierului vechi, dar și din închirierea spațiilor.

Anterior, Calea Ferată din Moldova a contractat un credit de la Agenția Proprietăți Publice, printr-o întreprindere de stat, pentru a acoperi restanțele salariale înregistrate la sfârșitul anului 2023 și în primele luni ale anului 2024.

CITEȘTE și: Angajații de la Calea Ferată spun că nu și-au primit salariile din luna aprilie

Citește mai mult