La cea de-a XXII-a ediție a Zilei Naționale a Vinului sunt așteptați peste 100 de mii de vizitatori
Peste o sută de mii de vizitatori sunt așteptați în acest an la Ziua Națională a Vinului, care va fi marcată pe 7-8 octombrie. Actuala ediție se va desfășura sub genericul „Vinul nostru cucerește lumea”. Evenimentul va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale și la vinăriile din țară.
Carolina Străjescu
Mecanismele pentru îmbunătățirea eficienței energetice, discutate de ministrul Victor Parlicov cu reprezentanții FMI
Programul de vouchere pentru electrocasnice, susținut de UE, prin intermediul PNUD Moldova, ar urma să fie susținut din anul viitor și din bugetul de stat al țării. Acest subiect a fost discutat de către ministrul Energiei Victor Parlicov cu experții misiunii Fondului Monetar Internațional (FMI).
Paul Graham: Franța își dorește să contribuie la dezvoltarea și modernizarea infrastructurii Republicii Moldova
Autoritățile franceze își doresc să contribuie la dezvoltarea și modernizarea infrastructurii Republicii Moldova, a declarat ambasadorul Franței la Chișinău, Paul Graham.
Dorin Recean la Berlin: Devenim mai conectați cu Europa, prin acordurile bilaterale și noi domenii de cooperare
Agenda de reforme în domeniul economic și energetic, dar și posibilitățile de extindere a cooperării comercial-economice dintre Republica Moldova și Germania au fost discutate de prim-ministrului Dorin Recean și ministrul federal pentru cooperare economică și dezvoltare, Svenja Schulze.
Peste 90 de producători de vinuri își vor prezenta produsele de Ziua Națională a Vinului
93 de producători de vinuri își vor prezenta produsele de Ziua Națională a Vinului, din data de 7 și 8 octombrie, a declarat la emisiunea „Zi de Zi” de la Radio Moldova secretarul de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Andrian Digolean. Evenimentul este o ocazie specială de a celebra succesele vinificatorilor moldoveni pe scena globală.
Serafim Gangan
În luna octombrie vom continua să procurăm energie electrică din stânga Nistrului
Energocom a prelungit cu o lună contractul cu MGRES. Condițiile contractuale au rămas neschimbate ca și pe parcursul ultimelor luni. Prețul de achiziție, la fel, a rămas același și va constitui 0,66 USD/Kwh.
Benzina se ieftinește semnificativ, pe final de săptămână
Pentru următoarele trei zile, ANRE a stabilit prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard. Astfel, benzina se va ieftini cu 17 bani și va costa cel mult 26 de lei și 38 de bani.
Dorin Recean, la Forumul de afaceri româno-german: „Guvernul Republicii Moldova este un partener de încredere”
Republica Moldova este o destinație a oportunităților, iar Guvernul este un partener de încredere pentru cei care decid să-și deschidă o afacere la noi în țară, a declarat premierul Dorin Recean la deschiderea Forumului de afaceri româno-german, organizat la Berlin.
Valeria Văcărescu
Victor Parlicov: Republica Moldova, datorită partenerilor euroatlantici, reușește să-și sporească reziliența în domeniul energetic
Republica Moldova, datorită partenerilor euroatlantici, reușește să-și sporească reziliența în domeniul energetic, a declarat ministrul Energiei, Victor Parlicov, într-un mesaj video la Forumul Euro-Atlantic de Reziliență, desfășurat astăzi la București.
Consiliul Uniunii Europene a aprobat eliminarea taxelor de roaming pentru Republica Moldova
Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anunțat, joi, într-o transmisie video pe Facebook, că a fost aprobată în Consiliul Uniunii Europene (Justiție și Afaceri Interne) eliminarea taxelor de roaming pentru Republica Moldova, transmite g4media.ro.
Proiect de dezvoltare a Portului de Stat Giurgiulești. Andrei Spînu: A venit timpul ca portul să devină unul modern și competitiv
Portul de Stat Giurgiulești trebuie să devină unul modern, competitiv și să impulsioneze economia din Republica Moldova și din regiune, a declarat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, la prezentarea Proiectului de Dezvoltare a Portului de Stat Giurgiulești, care face parte din prioritățile Planului de Reconstrucție a Infrastructurii Moldovei 5+.
Creșterea rezervelor de gaze naturale în UE duce la scăderea prețurilor la energie
Țările din Uniunea Europeană au reușit să-și mărească rezervele de gaze naturale, ceea ce face ca prețurile la energie să fie mai mici. De asemenea, a reușit să-și diversifice sursele de aprovizionare cu combustibili, devenind tot mai independente față de gazul rusesc, se menționează într-un studiu analitic realizat de Reuters, notează Digi24.
Ionela Golban